Klassisk musikkoncert i Sverige slocknar i slagsmål över rostigt tuggummipaket

En infurierad men fasthållen svensk väntade tills konserten slutade innan konfrontationen med den högljudda grannen

En klassisk musikkoncert i Sverige slutade i farce efter en kamp som bröt ut över ett rystande paket tuggummi.

En publik blev så distraherad av att en kvinna bredvid honom öppnade ett nytt paket med tuggummi som han tog den från henne och slängde den till golvet.

I vedergällning klappade kvinnan, efter att ha väntat mer än en timme för orkestern för att avsluta sin prestation, slappna mannen i ansiktet och sparkade en full av slagsmål mellan paret.

Sydsvenskan rapporterade att kampen, som inträffade vid en konsert i Malmö, Sveriges tredje största stad, där Leipzig Gewandhausorkestern utförde Gustav Mahlers symfoni nr 5.

Ett vittne berättade för tidningen att rostningen blev outhärdlig under en särskilt tyst del av musikstycket.

När applåderna bröt ut [i slutet av konserten] vände kvinnan sig mot mannen och sa något, “Britt Aspenlind, som satt två rader bakom paret, berättade Sydsvenskan. “Kvinnan gav den yngre mannen ett slag i hans ansikte. Han blev arg och började slåss tillbaka. “

Blåset var tillräckligt starkt för att knacka på manens glasögon, rapporterade andra vittnen. För att lägga till förolämpning mot skada, började en följeslagare av kvinnan som hade ätit tuggumlet började kasta slag på mannen också.

En annan åskådare beskrev det som en “våldsam attack” och sa att han aldrig hade sett någonting som det tidigare i sitt liv.

Efter att ha fått nyheter om bråket publicerades i Sydsvenskan, publicerade konserthuset Malmö Live på nätet en kort påminnelse om god etikett när man njöt av klassisk musik.

“Alla tycker att det är underbart att sitta på en hockey- eller fotbollsmatch och dricka en öl eller kaffe och äta små mellanmål …” sa det.

I en konserthall med världsklass akustik är det dock inte lämpligt att ta med rostiga påsar med chips. “

När man frågade om det fanns några fler konserter planerade som kunde få känslor att springa vild, tog platsen kommunikationsdirektör Anna-Maria Havskogen en oro.

“Eventuellt kan Verdi Requiem den 1 och 2 november vara en högriskkonsert faktiskt”, sa hon. “Extremt kraftfull, kommer att väcka starka känslor.

Leave a Comment