Ex-Trump Aide Steve Bannon Planerar Att BesöKa Sverige I våR

Tidigare Trump-rådgivare Steve Bannon har sagt till en svensk tidning att han kommer till Sverige i vår för att träffa Sveriges demokrater. Men anti-invandringspartiet säger att det inte har några sådana planer.
Med tanke på tidningen DN i Washington DC sade Bannon att han definitivt “skulle” komma till Sverige någon gång under våren eller på sommaren som en del av en serie besök i Europa senare i år.

Frågad om han hade fått en inbjudan från Sveriges demokrater, sa han att han inte ville förutse meddelandet men lade till “ja, jag kommer definitivt till Sverige och jag kommer relativt snart”.

Men själva partiet sa att det inte var medvetet om att ha bjudit in Trumps tidigare chefstrateg.

“Jag är inte medveten om det. Jag har frågat om och ingen annan vet någonting om det här. Kravet verkar inte alls vara korrekt,” sa Sveriges demokratiska partisekreterare Richard Jomshof till DN.

“Det finns inte mycket mer att säga än att vi inte har fått en begäran från Bannon och det finns inga sådana arrangemang planerade”, tillade partiets gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson och sa att hans omedelbara tanke var att “det gör inte känns som en prioritet från vår sida “.

“Vi har studerat Sveriges demokrater en stund, de har kommit från ingenstans, för att vara en dominerande och kraftfull politisk parti i Sverige. Och så viktigt tror jag att de har gått från någon som ingen respektabel person ville vara associerad med, till en fest som verkligen sträcker sig ut och får många människor att vara bekväma att vara förknippade med dem, säger Bannon till DN.

LÄS OCKSÅ:

Hur långt är Sveriges demokrater?
Kan Sveriges demokrater lämna Sverige ungovernable efter valet?
Varför Nigel Farage och hans vänner är villiga att Sverige misslyckas
Sveriges demokrater är den tredje största parten i riksdagen och har klättrat omröstningarna sedan det senaste valet, där de vann cirka 13 procent av omröstningen. Deras stöd har fallit under de senaste månaderna och de pollar för närvarande på cirka 17 procent, från en topp på cirka 20 procent.

Den nationalistiska parten grundades 1988 och utvecklades från högersidiga organisationer med neo-nazistiska rötter, men de senaste åren har det arbetat för att tona ner sin bild som en rasistisk och extremistisk grupp i ett försök att nå ut till de centrala rättväljare. Men det står också inför ett hot från partiets högra kantar, med två av sina parlamentsledamöter hittills slutat att ansluta sig till ännu mer extremist Alternativ för Sverige, inspirerad av Tysklands AfD.

De kör fortfarande på en invandringsplattform före Sveriges val i september. Men även om Sveriges demokrater inbjöd Storbritanniens högprofilerade Brexit-kampanjare Nigel Farage till en nationalistisk gala år 2016, är det inte klart om det tror att det skulle gynnas av att gå med i Bannon.

Donald Trump är inte särskilt populär i Sverige och Sverige Demokraternas ledare Jimmie Åkesson glömde aldrig sin seger, bara kommenterade att han varken var imponerad av honom eller Hillary Clinton.

“Att de lyckas producera två skräpkandidater, skrämmer mig lite,” berättade Åkesson svenska tabloid Expressen vid Trumps seger i USA: s presidentval.

Endast tio procent av svenskar berättade för en omröstning förra året att de hade förtroende för Trump för att göra det rätta i världssaker, en siffra som har fallit från 93 procent under Barack Obamas slutår.

LÄS OSS: “Historien är på vår sida”, säger Bannon National Front-mötet i Frankrike

Leave a Comment