TåG Avbrutna Och väGar Riskerade Som “Beast from the East” FortsäTter Att Stryka Sverige

Flera olyckor med enskilda och flera fordon har redan inträffat i södra delen av landet på torsdagen, enligt Trafikverket Beast from the East.

“Det finns fortfarande snö och is på vägarna och vi jobbar med full kapacitet. Tyvärr binder saltet inte på vägarna när det är så kallt, så vi försöker olika blandningar av salt och grus”, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson berättade för pressbyrån TT.

Tågen kämpar också för att klara av villkoren. Linjerna mellan Simrishamn och Ystad, liksom Kalmar och Linköping är helt stängda och öppnas inte igen till fredag.

I Stockholm ledde en fallen kraftöverföringsledning till att pendeltåg stannar på den upptagna vägen mellan Södertälje och Märsta via huvudstaden samt stoppa långdistansståg mellan Stockholm och Uppsala. Det hoppas att problemet kommer att lösas över torsdag eftermiddag.

I Sveriges längsta norr finns däremot larmvarningar på plats runt Kebnekaise, där risken bedöms vara tre (betydande) på den internationella skredskalan som går från en till fem. Det är första gången en varning för den nivån har satts på plats för berget.

Lokalen har gett dig Sveriges historia de senaste 14 åren. Men här är det: Annonsintäkterna inom mediebranschen – intäkterna som håller oss kvar – är mer opålitliga än någonsin.

Därför ber vi läsarna att bli medlemmar. För bara 50 kr per månad kan du få tillgång till alla The Local-artiklar, inklusive artiklar skrivna bara för medlemmar. Vi bjuder dig också till speciella evenemang och ger dig exklusiva erbjudanden. Samtidigt ser du till att The Local fortsätter att blomstra i framtiden.

Leave a Comment